Galleri Sønderbæk

posted in: Gallerier | 0

Der er fernisering kl.10 Skærtorsdag, hvor de fleste kunstnere vil være til stede.

Galleri Sønderbæk har været Påskevært for kunstnergruppen Made in Randers siden det åbnede til Påske 2013. Typisk kommer der 4-500 kunstinteresserede gæster, som både nyder og roser udstillingen.
Udstillingen bliver igen censureret af den kendte kunstner Anna Steenberg. Det er også hende, der sørger for, at de farverige,, forskelligartede malerier bliver til en flot, helhedspræget udstilling.
Medlemmerne af Made in Randers er først og fremmest talentfulde fritidsmalere, så, hvis man vil, kan man købe virkelig flotte malerier for forholdsvis små penge.
Men købelyst er absolut ikke en betingelse, for at blive budt velkommen til udstillingen. Kør endelig ud til Sønderbæk, dval over malerierne, og snak med et par af de udstillende kunstnere

 

Galleri Sønderbæk er ejet og drevet af de to udøvende kunstnere, Lene Bak Hansen og Jette Brygger.
Da de begge er medlemmer af kunstnergruppen Made in Randers, er det meget naturligt, at hele gruppen udstiller sammen i galleriet i Randers Art Week.
Made in Randers har alle dage bestået af ca. 13-15 lokale kunstnere, hvoraf en enkel er professionel. De andre vil nok betegnes af de fleste som værende “talentfulde fritidsmalere.”

Sikkert er det, at de omfavner vidt, og dyrker ivrigt deres malekunst på mange forskellige måder.
Gruppen, som er meget tilfældigt sammensat, hvad angår alder, beskæftigelse og øvrige interesser, har et fælles omdrejnigspunkt: undervisning.
Gennem mange år, har de mødtes hver 14 dag i aftenskole sæsonen. Ikke for at sludre over en kop kaffe, eller et glas vin, men for at forbedre deres kunstneriske evner, og øve sig i nyt – nye teknikker, nye stilarter, nye materialer. Og kunstner og underviser Anna Steenberg holder dem til ilden, både ved at trække på egne erfaringer, og ved at formidle hvad der ellers foregår af nyt i kunstverdenen.
En andet gruppemedlem, det etablerede professionelle kunstner Basri Ahmeti, bidrager også gerne til undervisningen.
Et årligt maleweekend, med udefra kommende undervisere, bliver det også til.

Anna Steenberg er meget bevidst om, at hun skal undervise til selvudvikling, fremfor at eleverne skal lære at male som hun selv.
Derfor kan denne udstilling vidne om to ting:
– at det er en gruppe af meget forskellige kunstnere, som udgør Made in Randers
– at de enkelte kunstnere er under konstant udvikling.

Ved fernisering kl.10 Skærtorsdag vil de fleste kunstnere være til stede, så kom endelig.
For en gangs skyld, vil de heller end gerne snakke om deres kunst!

 

Adresse:
Galleri Sønderbæk
Rejstrupvej 14, Sønderbæk
8920 Randers NV
 –
Kontakt:
Lene Bak Hansen
Tlf.: 30 59 44 72
Mail: leneogjorn@hotmail.dk
 
Åbningstider i påsken 2017:

Kommer snart