Galleri Sønderbæk

posted in: Gallerier | 0

 

Kunstnergruppen Made in Randers har eksisteret i ca 15 år, med mere eller mindre fast besætning.

De 8 malere, sammen med de 2 keramikere og en pilefletkunstner, viser  enorm spændvidde, hvor mange stilarter og ismer bliver blandet sammen til nye helheder. Her findes både malerier som kunne betegnes ”pæne,” mens andre er mere udfordrende i både farvesammensætning, stil og motiv. Ikke overraskende er inspirationskilderne mange, dog med naturen som fælles udgangspunkt for de fleste.

Fællesskabet i gruppen kommer til udtryk på mange måder, men vi er bestemt ikke bange for at være uenige med hinanden. Emner som død, begravelse og børneopdragelse diskuteres højlydt til julefrokosten, og forskelligheden bliver ligefrem dyrket i undervisningslokalerne. Nogle fordyber sig i kendte og øvede teknikker, mens andre eksperimenterer og udforsker nye udtryksformer.

Gruppen gør meget brug af fællesskabet og kammeratskabet til at stimulere sig selv og hinanden i tryghed. Det kan sommetider være en kamp at komme igennem et maleri, men man både giver og tager konstruktiv kritik, ligesom man lader sig inspirere af hinandens malerier. Men en gang imellem må man erkende, at billedet simpelt hen ikke fungerer, så det bliver en ommer.

Når der males i undervisningslokalerne, står billedkunstneren  Anna Steenberg til rådighed. I år har Anna Steenberg valgt, efter aftale med gruppen, at lade sig bruge mest til sparring og vejledning, mens direkte undervisning er lagt på hylden. De enkelte kunstnere oplever tit, at Anna får øje på lige præcis det, de ikke selv har kunnet se.

De fleste af Made in Randers medlemmer tager også på andre kunstkurser med jævne mellemrum.

Ved dette års RAW udstilling i Sønderbæk, vil gæsterne få lov til at kigge i kunstnernes meget private skitsebøger. Det er her, at der bliver tænkt og udforsket, hvor kunstnerne lader sig forføre af fantasi og forestillinger. Skitsebøger er som regel ikke stedet hvor der bliver lavet  færdige billeder, men det kan forekomme.

Ferniseringen er flyttet i år til lørdag d.24 marts kl. 10.

Udstillingen er således åben weekenden før Påske, samt alle Påskedagene. Alle dage kl.10-17

Adresse:
Galleri Sønderbæk
Rejstrupvej 14, Sønderbæk
8920 Randers NV
 –
Kontakt:
Lene Bak Hansen
Tlf.: 30 59 44 72
Mail: leneogjorn@hotmail.dk