Kapshots Studio & Gallery

posted in: Uncategorized | 0

Kapshots Studio & Gallery slår i Randers Art Week dørene op for en udstilling af Nude Art fotografi. Her skildres kvinden på godt og ondt, set ud fra fotograf K.D.F.’s kærlighed til kvinden. Når man arbejder med Nude Art genren, er kunsten at finde balancen mellem det æstetiske  og det vulgære, når provokationen er i højsædet med nøgenhed som motiv. Dette formår Kasper Dahl Finderup med sine værker.

 

Kasper Dahl Finderup er født i 1980 med rygmarvsbrok. Dette har medført, at Kasper Dahl Finderup blev kørestolsbruger for livet. Dette har dog aldrig stoppet ham. Med meget kreative gener i bagagen har Kasper Dahl Finderup altid udfoldet sig kunstnerisk, først med blyant og tusser i hånden, som senere i en alder af 17 år blev skiftet ud med et kamera.

Kasper Dahl Finderup blev i 2002 optaget på medieskolerne i Viborg på fagfotograflinjen. Der tilbragte han de næste 3 år og lærte de gængse fotografiske teknikker, men han savnede kunsten i faget. Derfor fulgte han i 2005 sit hjerte og sin oprindelige drøm om at skildre kvindens væsen på godt og ondt med nøgenhed som det blanke lærred.

Nude Art genren gør det muligt at være provokerende, og samtidig balancerer man altid på en knivsæg, der kan tippe mod det vulgære. Det er Kasper Dahl Finderups største passion at gå denne linedans med sine værker, hver gang han har et kamera i hånden.

Kunsten er at skildre kærligheden til kvinden, uden at det vipper til den ene eller anden side. Provokationen har dog altid været i højsædet, og det er Kasper Dahl Finderups standpunkt, at man kan gå utroligt langt med den nøgne krop, hvis man forstår denne balance.

Kasper Dahl Finderup bruger helt almindelige kvinder i sin kunst, altså er der kun et fåtal der har arbejdet som modeller, før de kom til ham. Denne uerfarenhed gør som regel, at han kan forme kvinden i værket i den retning, hans vision for det pågældende værk kræver.

At det lige er Nude Art genren Kasper Dahl Finderup er faldet over er ikke tilfældigt heller. Da han ikke selv kan bruge sin egen krop optimalt, har han altid været fascineret af kroppen og igennem dette, er hans kærlighed til kvinden og hendes væsen opstået.

Nøgenheden i værkerne er med til at give værkerne den sårbarhed og skrøbelighed, som nogle af dem kræver, da motivet godt nogle gange kan være tabubelagt og voldsomt. Men netop tabuer og de emner, som folk går og tænker på, men ikke tør snakke om, ynder Kasper Dahl Finderup som fotograf at sætte fokus på på sin egen unikke måde, der ikke ligner nogen andens.

Det har været Kasper Dahl Finderups mission fra dag et på sin kunstneriske færd ind i fotografiets univers, at give beskueren noget at tænke over igennem sine værker. Værkerne, han producerer, er et produkt af en meget eftertænksom mand, der igennem sine mange år som fotograf, har talt med utroligt mange kvinder, fra hvilke han drager sin inspiration.

Man kan sige, at han er en slags historiefortæller, der formulerer historier med sit kamera og lader værkerne fortælle historierne til beskueren selv.

Kig forbi Kapshots Studio & Gallery og lad dig selv fordybe i Kasper Dahl Finderup billedunivers.

 

Adresse:

Kapshots Studio & Gallery

Gl. Viborgvej 381

8920 Randers NV

 –
Kontakt:
Kasper Dahl Finderup
Tlf.: 20 43 27 60
Mail: kapshots@gmail.com
 
Åbningstider i påsken 2017:

Fredag den 7. april

Lørdag den 8. april

Søndag den 9. april

Mandag den 10. april

Tirsdag den 11 april

Onsdag den 12. april

Skærtorsdag den 13. april

Langfredag 14.april

Lørdag den 15. april

Påskedag den 16. april

2.Påskedag den 17. april

Alle dage fra kl. 12.00 – 17.00