Søren Pagter

posted in: Åbneværksteder | 0

Mit gadefotografi skildrer hverdagens små øjeblikke gennem de mennesker, jeg møder og de situationer, jeg oplever. Ét gadefotografi fortæller én enkel historie, mens en serie af gadefotografier kan give en beskrivelse af et sted, en periode og/eller en begivenhed. Mine serier på Underværket viser Berlin efter Murens fald, morgener i Kathmandu et år efter jordskælvet og spændingen i Armeniens hovedstad Jerevan op til landets præsidentvalg.

Mine fotoprojekter tager altid udgangspunkt i det ikke opstillede reportagefotografi med menneskelige historier i centrum. Jeg kan lide at møde andre mennesker og skilre deres liv og hverdag i fotografier. Jeg tror på, at vi alle bliver klogere på hinanden ved at se fotografiske fortællinger fra såvel hverdagen som fra verdens brændpunkter. For mig er det dokumentariske fotografi nødvendigt for vores fælles historie.

Jeg er uddannet pressefotograf på Amts Avisen i 1991 og har siden da arbejdet som professionel fotograf. I 1998 begyndte jeg at undervise på Danmarks Medie og Journalisthøjskole i Aarhus, hvor nu jeg er leder af vores to fotografiske uddannelser. Jeg både fotograferer selv og underviser i dokumentarfotografi.

Udover at undervise på Danmarks Medie og Journalisthøjskole har jeg holdt workshopper på flere danske dagblade samt i mange dele af verden. Senest har jeg været i Teheran for at undervise iranske fotojournalister.

Adresse:
Søren Pagter
Stemannsgade 9C, Underværket
8900 Randers C
 –
Kontakt:
Søren Pagter
Tlf.: 51 20 79 29
 
Åbningstider i påsken 2017:

Kommer snart